BCOS

Brugs Centrum voor OnderwaterSport
Het is nu di 23 okt 2018, 22:14

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 01 maart 2008, 13:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 05 sep 2006, 12:50
Berichten: 44
Op het BCOS-forum gelden een aantal regels voor de berichten die worden geplaatst. Iedereen die iets schrijft wordt verondersteld van deze regels op de hoogte te zijn! Lees ze dus alstublieft op zijn minst een keer door! Berichten die niet aan de regels voldoen kunnen worden verwijderd.

De regels

Van nieuwelingen wordt verwacht dat zij zich eerst "inlezen". Kijk waar over gepraat wordt en welke topics er zijn. Zo wordt voorkomen dat je een discussie wil opstarten die reeds gevoerd is. De nieuweling kan wel een nieuwe wending geven aan een oude discussie. Wanneer hij of zij de discussie echter opnieuw opstart en dingen herhaalt kan dit leiden tot irritatie onder de "gevestigde orde".

On-topic blijven

Probeer met jouw reactie zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke onderwerp van een topic te blijven. Ga er geen dingen bijhalen die er eigenlijk niet toe doen en de discussie op een zijspoor brengen. Natuurlijk zullen lange topics vanzelf deels off-topic gaan. Af en toe iets off-topic zeggen kan bijdragen aan de humor, en is derhalve toegestaan. Ga echter geen complete conversaties voeren over een ander onderwerp. Start desnoods een nieuw topic met het onderwerp dat jij graag iets verder zou willen uitdiepen.
In het ene subforum zullen wij strenger zijn dan in het andere. In topics die na de openingpost vrij nutteloos zijn ga je gerust je gang. Hou er echter rekening mee dat er ook mensen zijn die alleen “nuttige” informatie willen, en die geen uren achter elkaar onzin willen lezen. Houd het off-topic gaan in deze subforums dus zo veel mogelijk binnen de perken.

Vermijd slowchatten


Het forum is geen chatbox. Reageer daarom niet als een bezetene op alle berichten die er in een bepaalde topic verschijnen. Probeer al die reacties te bundelen in één post en maak er geen tenniswedstrijd van.
Onthoud dat je aanzien op het forum niet wordt bepaald door het aantal posts dat jij hebt, maar door de kwaliteit van wat jij schrijft.

Niet crossposten


Plaats niet hetzelfde bericht op verschillende locaties van het forum in de hoop dat zoveel mogelijk forumgebruikers jouw bericht zullen lezen. Als jouw bericht echt de moeite waard is, vindt men het heus wel.

Voorkom flamewars


Lok geen conflicten uit en geef geen steken onder water naar andere forumgebruikers. Niemand is er bij gebaat als een aantal forumgebruikers virtueel met elkaar op de vuist gaan. Schelden is een teken van onmacht en zwakte. Negeer de forumgebruiker liever waar jij moeite mee hebt. Indien noodzakelijk zullen moderators ingrijpen.

Taalgebruik


Lees jouw post nog eens even rustig over voordat je hem plaatst. Een reactie gevuld met leestekens, spaties en hoofdletters ziet er al zoveel meer uitnodigend uit. Onzorgvuldige, onduidelijke en slordige posts roepen andere reacties op dan jij voor ogen hebt; namelijk de ergernis van jouw mede-forumgebruikers. Vermijd het reageren in enkel HOOFDLETTERS; dit staat op het internet gelijk aan schreeuwen.
Het heeft absoluut geen zin om oneliners te plaatsen in de trant van 'helemaal mee eens!' of ‘ja, inderdaad’. Daar hebben andere forumgebruikers helemaal niets aan, want - buiten het feit dat het niet interessant is - kan er ook niet op worden ingegaan.

Hoewel smileys heel nuttig kunnen zijn, moet je hun aantal beperken. Een bericht met 20 smileys achter elkaar staat kinderachtig. Ook berichten waarin alléén een smiley staat worden niet gewaardeerd.
De voertaal op het forum is Nederlands. Af en toe wat in het dialect posten is toegestaan, voer echter geen hele discussies in het Brugs.

Topics openen en quoten

Als je een nieuwe topic opent doe dit dan in het juiste gedeelte van het forum.
Kijk voordat je een nieuwe topic plaatst eerst goed of je bericht niet in een al bestaande topic past. Te veel topics maken het geheel onoverzichtelijker en dat moeten we voorkomen. Maak ook gebruik van de zoekfuncties.

Schrijf je eigen stukken tekst. Bij het quoten is een bronvermelding verplicht. Quotes zonder vermelding worden verwijderd. Quote zo weinig mogelijk, schrijf het op in je eigen woorden. Als het bericht dat je wilt plaatsen een directe reactie is op het voorgaande bericht, is het niet nodig om dit bericht te quoten, het zal duidelijk zijn dat je op het voorgaande bericht reageert. Als je toch wilt quoten, zorg er dan voor dat je alleen de meest relevante delen quote en de rest verwijdert.

Onderschrift en avatars

Onderschriften mogen maximaal bestaan uit 1 regel tekst, en dus niet uit afbeeldingen.
Het is toegestaan om een avatar te gebruiken. Op ons forum zijn een aantal avatars vrij te gebruiken. Wil je een nieuwe avatar toevoegen, mail hem dan door naar Johan Bostoen of Philippe Van Troostenberghe. Deze avatar moet voldoen aan de volgende eisen: hij mag niet groter zijn dan 100x100 pixels, mag geen animatie bevatten en mag niet groter zijn dan 100kb.

Sancties

Er wordt nauwlettend toegezien op de naleving van de regels. Wij hopen dat men zich eraan kan houden. Indien dit niet het geval is hebben wij echter de mogelijkheid om een aantal sancties te nemen:

- in eerste instantie: een waarschuwing en indien noodzakelijk verwijdering van het bericht.
- later: een ban van een week, je kan dan geen berichten posten
- vervolgens: een ban van een maand.
- in het uiterste geval: een definitieve ban.

Het forum wordt beheerd door een team van moderators die hun uiterste best doen om het forum voor iedereen plezierig te houden. Als er maatregelen worden genomen, zoals het verwijderen van berichten/topics/members, is dit altijd weloverwogen en dien je dit te respecteren. Ga dus niet op het forum een hele rel schoppen als je het niet met een besluit eens bent, maar neem eventueel gewoon via prive bericht contact op met één van de moderators. Zij zullen jou te woord staan.

Vrijheid van meningsuiting

Moderators worden er wel eens van beschuldigd te censureren, waarbij de gecensureerde zich beroept op het feit dat België een vrij land is, met vrijheid van meningsuiting. Daar willen we het volgende over kwijt:

De vrijheid van één individu mag echter de vrijheid van de anderen niet schaden of beperken.

Een beroep op vrijheid van meningsuiting is, zoals in het echte leven, alleen terecht als de normale regels van fatsoen in acht worden genomen!

België is een vrij land... Met regels, om die vrijheid te bewaken!

Inderdaad, je leeft in een vrij land. Echter is dit geen vrij land maar een forum dat we in goed vertrouwen hebben opengesteld voor iedereen. Dat betekent dat je je aan onze regels te houden hebt. Zie het als onze huiskamer. Iedereen is welkom, maar zodra je je niet gedraagt krijg je het vriendelijk verzoek je aan te passen aan de geldende normen en waarden. Doe je dat niet dan vertrek je maar.

Disclaimer

De beheerders en moderators van dit forum zullen proberen ongewenst materiaal zo snel mogelijk te verwijderen van de site. Het is echter onmogelijk om ieder bericht te controleren. Door gebruik te maken van deze site stem je in met de voorwaarden en erken je dat alle berichten op dit forum de meningen en gezichtspunten van de gebruikers zijn en niet van de beheerders, moderators of administrator (behalve bij de berichten die door deze mensen geplaatst zijn). Het beheer kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van berichten van gebruikers.

Je geeft verder aan dat je geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, sexueel-georiënteerde berichten plaatst. Verder dien je je te houden aan de van toepassing zijnde wetten en regels. Als je je niet houdt aan deze voorwaarden of aanwijzingen van het beheer niet volgt kan je meteen en permanent worden verbannen.

Het e-mailadres dat je opgeeft wordt alleen gebruikt voor het bevestigen van je account en wachtwoord, voor het verzenden van een nieuw wachtwoord als je je wachtwoord vergeet en voor incidentele communicatie. Het beheer van de site is niet aansprakelijk voor hack pogingen die het gevolg zijn van het eventueel bekend worden van deze informatie.

Het beheer van de site heeft het recht alle berichten en/of gebruikers te verwijderen, bewerken, verplaatsen en heeft het recht onderwerpen en forums te sluiten op het moment dat zij dit passend vinden.


Het BCOS-bestuur


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling